Привет!
Кантарът показа 100,200, поздравявам се, супер съм. Днес менюто ми ще е като предните дни, но с добавка - слънчогледови кълнове, собствено производство. Ето и колко е лесно да си ги направите- купувате сурови семена от слънчоглед, белени или небелени, след което се измиват старателно. Изсипват се в буркан, а буркана се пълни с вода. В Интернет пише, че за 4 часа са готови, макар аз да не забелязах нищо покълнало в моите, макар да удвоиха обема си за 12 часа. Измивам ги сутрин и вечер, за да не мухлясат.
Още нещо ново направих днес - сложих си квас за хляб! Не е трудно - чаша минерална вода, някакво брашно (аз ползвах пълнозърнесто грахам) и щипка захар, за да се подпомогне ферментацията. Разбъркваме с неметален прибор, слагаме марля вместо капачка на буркана и чакаме. Моя квас беше готов за 12 часа, но нямаше много балончета, затова реших да го оставя и цяла нощ извън хладилника. За съжаление на сутринта беше вкиснал. Е, провалих се, но то е от неопитност. Следващият път ще съм по внимателна.
А иначе менюто ми днес беше разнообразено от ориз с домати, малко зехтин, лук и сол, която не се усещаше. Похапнах добре, даже и с филийка хляб.
Дано кантара не превърти утре:)
До скоро!
Кантарът показа 100,200, поздравявам се, супер съм. Днес менюто ми ще е като предните дни, но с добавка - слънчогледови кълнове, собствено производство. Ето и колко е лесно да си ги направите- купувате сурови семена от слънчоглед, белени или небелени, след което се измиват старателно. Изсипват се в буркан, а буркана се пълни с вода. В Интернет пише, че за 4 часа са готови, макар аз да не забелязах нищо покълнало в моите, макар да удвоиха обема си за 12 часа. Измивам ги сутрин и вечер, за да не мухлясат.
Още нещо ново направих днес - сложих си квас за хляб! Не е трудно - чаша минерална вода, някакво брашно (аз ползвах пълнозърнесто грахам) и щипка захар, за да се подпомогне ферментацията. Разбъркваме с неметален прибор, слагаме марля вместо капачка на буркана и чакаме. Моя квас беше готов за 12 часа, но нямаше много балончета, затова реших да го оставя и цяла нощ извън хладилника. За съжаление на сутринта беше вкиснал. Е, провалих се, но то е от неопитност. Следващият път ще съм по внимателна.
А иначе менюто ми днес беше разнообразено от ориз с домати, малко зехтин, лук и сол, която не се усещаше. Похапнах добре, даже и с филийка хляб.
Дано кантара не превърти утре:)
До скоро!
Няма коментари:
Публикуване на коментар